22. velj 2012.

Ništa

Skvrčena u starom ormaru, dodirujem stranice gurajući ih lagano, ali ne pronalazim ništa osim škripe dotrajalih dasaka i pogleda koji se zaustavlja na ispupčenim žilama dotrajalih ruku koje se poput nabujalih rijeka šire i samo što ne iskoče iz korita.
Hodam ulicom, pa naglo zabacim korak ulijevo. Ništa! Nastavim mirno koračati pa naglo zabacim korak udesno. Opet ništa! Činim to svakodnevno i svakodnevno nabasam na "Ništa". Ništavilo me pratti u stopu.
Vraćam se po ne znam koji puta na livadu mladosti, pa trčim u krug i brojim 1, 2, 3, ....500...1000. Padam s nogu od umora. Osvrnem se oko sebe. Ništa! Opet je tu!
Lutam po peronima željezničkih kolodvora. Udaram tijelom u sve moguće pregrade između perona, ali osim zadobivenih udaraca, Ništa! Ništa i ja!
Noću dočekujem mjesec pa plešem ispod njegove bijele koprene. Sve uzalud. Nešto snažnije od mjeseca okovalo me. Prizemnilo jače od sile teže. Ništa! Možda je to Ništa!
U pari iznad šalice vrućega čaja, u mirisu kamilice i metvice tražim nedodirljivo, neopipljivo. Ništa! Opet Ništa!
Prazna, šuplja, klavijatura bez tona. Cvijet bez mirisa. Dijete bez osmijeha. Eto što sam! Ništa!
Sanjam valove, sanjam obale. Sanjam zlatne ključeve nevidljivih vrata. Sanjam. Ništa!
 Između otkucaja kazaljke sata tražim. Tražim. Ništa!
Čujem samo škripu kostiju u dugim tik-tak sekundama.
Tjeskoba! Tje sko ba!  Tijesna kob! O ne! Ne! Samo to ne!
Ostala sam bez nje. Ili je pobjegla ili mi je netko ukrao.
Krajnje okrnjena Bimbi Li!
 

2 komentara:

Brodja, kaže...

Smrtniku se događa da ponekad izgubi sebe,onog stvarnog,koji to jest,ili onog koji bi želio biti.U potrazi nađe i vrati neki stari dio,ili naleti na nešto novo,što misli da bi mu pasalo,pa si to prikrpi ko staru zakrpu i divi se kako mu dobro stoji.Sve dok ne nagazi na riječ ili pogled,koji sruše iluziju,pa onda opet u potragu....tako beskonačno vrtimo sebe i krpamo život!
Ipak,mislim da je ona Bimbi,koja dobro piše priče,ivijek tu negdje,samo joj treba dati prostora da diše...
Veliki pozdrav prijateljici!

bubirko kaže...

Eeeee, nije ne ni tebi lahko....((((