5. sij 2014.

Superheroji

Živjela jednom jedna pošteđenica i jedna fiksalica. Fiksalica nikada nijen htjela pošteđenici pričati o problemima da se ne bi pošteđenica uzrujala. Pošteđenica je vjerovala kako je fiksalica najbolje stvorenje na svijetu i tako je godinama živjela zaštićena od svih zbivanja koja bi joj mogla razbiti vrata njenih predivnih, naivom nacrtanih dvora.
Fiksalica je sve to činila najvjerojatnije oduvijek ali nije zbog toga bila sretna. Možda ispočetka nije ni išla za tim ali kako su godine odmicale bivala je sve nesretnija i sve češće se od tuge bockala. Ona je prva postala svijesna raspona koji se stvara između njih dvije ali nije imala snage a ni želje zaustaviti ga.
Onda jednoga dana došli su prvi onozlomaljci i počeli ukazivati poštedjelici na stvari. Poslije njih svakodnevno su na vrata njenih naivom ocrtanih dvora stizali poput hudočasnika drugi onozlomaljci i ukazivali pošteđenici na stvari onakve kakve uistinu jesu. Pošteđenica je bila drukčija od svih onozlomaljaca i nije se dala poljuljati. Još snažnije i jače zatvotila je vrata svojih naivom ocrtanih dvora. To ipak nije bilo dovoljno. Pošteđenica je počela tugovati u njima.Svi ti onozlomaljci nisu bili vrijedni koliko je pošteđenici vrijedila njena fiksalica. Međutim kod fiksalice se stvar obrnula. Ona nije mogla podnjeti pomisao da pošteđenica i ona žive same na pustom otoku, okruženi samo svojim istrošenim dušama. Fiksalici su onozlomaljci bili važniji od toga.Osimtoga, pošteđenica u njenoj blizini više nije bila poštedjelica ali je svejedno ostala "biljka".                                                                                                                                                         Jednoga dana pošteđenica je čula neki anđeonski glas kako joj govori;
"E pošteđenice, pošteđenice!!! Nisu biljke "biljke" onako kako ti to misliš. Biljku ništa ne izjeda. Šta ti je? Pa nadživjele su sve. Kada onozlomaljaca više ne bude, znaš šta će ostati? Biljke! Samo biljke! Posvuda! To šta ti misliš da si biljka "biljka". NE! Biljke su najbolja bića na svijetu  Pogledaj koliko živi sekvoja? Bor? Alge? Biljke same stvaraju svoj kisik i to od sunca, a onozlomaljci ga nemilosrdno uništavaju. One su otporne na sve!"
Ukazanje tog anđeoskog glasa probudi pošteđenicu iz njenog svijeta polu iluzije- polu stvarnosti, svijeta u kojem se počela gubiti i ona u nekom ushitu progovori: "Biljke su superheroji!" i poput biljke kakva je i bila pošteđenica krene u stvarni svijet.

EPILOG
131.400 poslanica Svete Fiksalice svojoj Pošteđenici i svim onozlomaljcima-
"Moli za nas griješnike, što svijet za nas nije bio pošteđen!"
"Moli za nas koji smo čežnjom patili za ljubavlju i šutnjama dozivali je!"
"Moli za nas čiji su umovi na umogramu ne mogu mjeriti otkucajima u minuti,
već otkucajima u svijetlosnim minutama!"
"Moli za nas griješnike sada, uvijek,  zauvijek!"
"Otpusti nam šutnje naše!"





2 komentara:

Brodja, kaže...

Nismo zaslužili takvu počast..biti biljka je uzvišenost života...odlična priča!

bimbi kaže...

Brođo, hvala ti!=)